Serviciul telefonic Info CNAM – 0 800 99999

 

Serviciul telefonic Info CNAM, numărul de telefon 0800 99999, poate fi apelat gratuit de toată populaţia ţării, în orice reţea de telefonie (fixă sau mobilă).

Prin intermediul acestui serviciu, cetățenii pot afla din prima sursă ce trebuie să facă în cazul unei stări de sănătate precare, la ce nivel de asistenţă medicală să se adreseze şi care le sunt drepturile în sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM), cum pot obține medicamente compensate, la ce instituţie medicală şi la care medic de familie sunt înregistraţi, care este statutul persoanei în sistemul AOAM.

De asemenea, pot obține detalii despre cum să acceseze corect serviciile medicale incluse în Programul unic al AOAM, reducerile oferite la achitarea primei AOAM, pot înainta sugestii şi reclamaţii la adresa prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice încadraţi în sistem.

Info CNAM activează de luni până vineri, între orele 08:00 și 17:00, fără pauză de masă.

Serviciul telefonic a fost lansat în februarie 2014, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea accesului la consultaţii telefonice în domeniul sănătăţii în Republica Moldova”, implementat de Ministerul de Externe al Republicii Estonia, Fondul de Asigurări în Medicină (Eesti Haigekassa) din Estonia şi Centrul de Consiliere din Estonia.

Loading

Sari la conținut