Compania Naţională de Asigurări în Medicină

Fideli sănătăţii tale

 
 

Economiseşte 50% şi 75% din preţul poliţei medicale până pe 31 martie

   Începând de astăzi şi până pe 31 martie, 1,5% din populaţia ţări care trebuie să se asigure individual vor cumpăra poliţa medicală de la Oficiile Poşta Moldovei şi Agenţiile teritoriale ale CNAM, cu reducerea de 50% şi 75%.
   Fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi  şi nu sunt asiguraţi de Guvern îşi vor asigura riscul financiar în caz de îmbolnăvire, achitând suma de 2 028 lei, ceea ce reprezintă 50% din preţul integral al poliţei.
   Proprietarii de terenuri agricole îşi vor asigura riscul cu 1 014 lei, achitând doar 25% din prima medicală, la Agenţiile teritoriale ale CNAM.
   În acelaşi timp, cetăţenii Republicii Moldova, care sunt plecaţi peste hotarele ţării pentru mai mult de 183 de zile, sunt scutiţi de procurarea poliţei medicale, dar îşi pot asigura riscul financiar în caz de îmbolnăvire, achitând prima medicală pentru perioada rămasă a anului 2014.
  Dintre persoanele care achită prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în mod individual doar notarii, avocaţii şi executorii judecătoreşti  vor procura poliţa medicală în mărime integrală. Aceştia vor achita prima până pe 31 martie 2014, la Agenţiile Teritoriale ale CNAM.
   Din 2004 până în 2014, numărul serviciilor medicale acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală au crescut de la 5 nivele de asistenţă medicală la 6 şi de la 9 denumiri comune internaţionale de medicamente compensate pentru copii până la 5 ani la 79 pentru toate categoriile de pacienţi, inclusiv, pacienţi cu maladii cronice, diabet zaharat de tip I şi II, boala Parkinson, epidermoliza buloasă, mucoviscidoză, etc

   Vezi lista medicamentelor compensate şi Programul unic