Acoperirea cheltuielilor pentru serviciile medicale destinate refugiaților, în discuție cu partenerii internaționali


Acoperirea cheltuielilor pentru serviciile medicale destinate refugiaților, în discuție cu partenerii internaționali


Accesul la serviciile medicale pentru persoanele refugiate din Ucraina și acoperirea financiară a acestor servicii au constituit subiectele discutate marți, 13 august, de conducerea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină cu reprezentanți ai Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, Organizației Internaționale pentru Migrație, Fondului Națiunilor Unite pentru Copii și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Ion Dodon, directorul general al CNAM, a menționat în cadrul ședinței că, în prima jumătate a anului curent, valoarea asistenței medicale prestate persoanelor cu statut de protecție temporară a fost de 19,7 milioane de lei, dintre care 14 milioane au fost direcționate pentru serviciile spitalicești.

În context, reprezentanții organizațiilor internaționale au evidențiat necesitatea identificării unor fonduri suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor destinate asistenței medicale necesare refugiaților.

Părțile au discutat și despre punerea în aplicare pe viitor a unui nou mecanism de finanțare și raportare a cheltuielilor respective.

Amintim că CNAM are încheiate acorduri de colaborare cu UNICEF, OIM și UNFPA privind acoperirea cheltuielilor pentru serviciile medicale acordate persoanelor strămutate din țara vecină care dețin statut de protecție temporară.

Categorii: CNAM

Sari la conținut