CNAM a achitat în totalitate serviciile medicale oferite în luna aprilie de prestatorii contractaţi


CNAM a achitat în totalitate serviciile medicale oferite în luna aprilie de prestatorii contractaţi


Compania Naţională de Asigurări în Medicină a efectuat achitarea integrală a serviciilor medicale acordate în luna aprilie de prestatorii contractaţi.

Astfel, au fost viraţi circa 265 de milioane de lei, ceea ce reprezintă restul de 20% din suma contractuală pentru aceste luni. Banii au fost transferaţi prestatorilor care au prezentat facturi completate după toate rigorile.

Cea mai mare parte din mijloacele financiare, circa 245 de milioane de lei, a fost achitată prestatorilor publici de servicii medicale. Alte peste 20 de milioane au fost virate prestatorilor privați.

Amintim că, potrivit contractelor încheiate cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistenţă medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plăţile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar în termen de cel mult o lună de la prezentarea facturii fiscale este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

Categorii: CNAM

Sari la conținut