Beneficiarii de protecție temporară care se angajează în Republica Moldova urmează a fi asigurați medical


Beneficiarii de protecție temporară care se angajează în Republica Moldova urmează a fi asigurați medical


O serie de modificări în legislație, cu scopul de a menține statutul de asigurat medical al beneficiarilor de protecție temporară angajați și după încetarea stării de urgență, au fost aprobate în cadrul ședinței de miercuri, 3 aprilie, a Guvernului.

Acest lucru va permite beneficiarilor de protecție temporară angajați să aibă aceleași drepturi și obligații în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală ca și cetăţenii Republicii Moldova.  Statutul de persoană asigurată va fi acordat/suspendat în baza informației referitoare la raporturile de muncă pentru stabilirea drepturilor sociale și medicale prezentate de angajatori Serviciului Fiscal de Stat.

Anterior, persoanele care s-au refugiat din Ucraina, beneficiare de protecție temporară, angajate în câmpul muncii în Moldova erau asigurate medical prin derogare de la legislație, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

Modificările sus-menționate urmează a fi adoptate de Parlament și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Categorii: CNAM

Sari la conținut